Babi ketjap

Babi ketjap (gemakkelijk en snel!) | Gewoon een foodblog
Dit is mijn recept voor een snelle babi ketjap

Over de snelle Babi ketjap

Dit is een simpel recept waarmee je binnen no-time een lekkere babi ketjap op tafel zet. Wil je er meer de tijd voor nemen? Dan kun je ervoor kiezen om het vlees een 1-2 uur te marineren en om het langer te laten sudderen met de deksel op de pan. Het getoonde recept is op basis van 1 persoon. Voor ingrediënten zoals knoflook geldt echter niet dat de hoeveelheid die je gebruikt lineair meegroeit met het aantal personen waarvoor je kookt (8 teentjes knoflook voor 4 personen is wellicht een béétje too much). Ga in dat geval uit van jouw eigen smaak.

Babi ketjap recept

Recept Afdrukken
Babi ketjap
Maaltijd Diner
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Garnering
Maaltijd Diner
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Garnering
Instructies
Gefrituurde sjalotjes
  1. Zet een pannetje op het vuur met daarin een laagje neutrale olie
  2. Snijd een aantal sjalotjes in ringen
  3. Doe de sjalotjes in de hete olie, blijf roeren en schep de ringen uit de olie als ze mooi goudbruin zijn
  4. Laat de gefrituurde sjalotjes uitlekken op keukenpapier en bewaar deze krokante sjalotjes in een afgesloten pot
  5. Bewaar de olie, want die kun je gebruiken om in te wokken of om wokgerechten extra smaak mee te geven
Babi ketjap
  1. Snij de hamlappen in grote blokjes; bestrooi met zout, peper en djahé.
  2. Snij de gember, het sjalotje en de teentjes knoflook klein
  3. Zet een wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Doe vervolgens wat neutrale olie óf wat overgebleven olie van de sjalotjes in de pan
  4. Bak de hamlappen in korte tijd bruin
  5. Zet het vuur lager, doe het sjalotje erbij en bak 1 a 2 minuten
  6. Doe de verse gember, de knoflook en de ketoembar erbij en bak dit enkele minuten
  7. Doe de ketjap, het water, de gembersiroop, het limoensap, de sambal en de palm- of bruine basterdsuiker erbij; breng aan de kook
  8. Doe een deksel op de pan en laat de inhoud op laag vuur 15 minuten pruttelen. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat het zachtjes koken totdat de saus iets ingedikt is (+- 5 a 10 minuten)
Garneren
  1. Garneer met een kleingesneden bosui en een handje gefrituurde sjalotjes
Notities

Serveertip: lekker met Sajoer boontjes, rijst en ingelegde komkommer.

Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *