Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Spaghetti met geroosterde paprika, geroosterde knoflook en rode peper | Gewoon een foodblog!
Spaghetti met kip, geroosterde paprika, geroosterde knoflook, rode peper, wortel, bleekselderij, ui én aubergine

Over de spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Dit is een simpel recept voor een snelle pasta vol met smaak. Bovendien kun je dit recept heel gemakkelijk aanpassen aan jouw wensen. Houd je bijvoorbeeld van meer pit? Of van zeer uitgesproken smaken? Gebruik dan meer peper, meer knoflook en/ of meer balsamicoazijn dan ik heb aangegeven.

Recept Afdrukken
Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper
Dit is een goedkoop, snel en makkelijk pasta recept met kip en groenten. Geroosterde paprika, geroosterde knoflook en rode peper dienen als basis voor een pittige saus.
Maaltijd Diner
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Voor de saus
Voor de garnering
Maaltijd Diner
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Voor de saus
Voor de garnering
Instructies
  1. Verwarm de over voor op 200 graden Celsius. Plaats de ongepelde knoflook zo'n tien minuten in het midden van de oven (totdat de knoflook zacht is).
  2. Rooster ondertussen een rode paprika óf zorg dat je een pot met geroosterde paprika binnen handbereik hebt.
  3. Zet een pan gezouten water en breng aan de kook. Kookt het water? Kook dan de wortel enkele minuten totdat de wortel beetgaar is. Schep de wortel er vervolgens uit en spoel af met koud water. Laat het water op het vuur staan voor de pasta.
  4. Pureer de geroosterde paprika samen met de tomatenblokjes, de halve rode peper, de olijfolie en de balsamicoazijn tot een egaal mengsel. Doe vervolgens het vruchtvlees van de zachte knoflook erbij. Je kunt de knoflook er eventueel beetje bij beetje bijdoen zodat je de smaak kunt controleren. Voeg tot slot anderhalve theelepel verse tijm toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
  6. Bak de kipfilet op middel/ hoog vuur drie minuten in olijfolie. Doe vervolgens de ui, wortel, bleekselderij en aubergine erbij en bak deze 2 a 3 minuten mee. Zet het vuur lager, schenk de saus in de pan en laat de saus opwarmen. Je kunt wat van het kookvocht van de pasta in de pan met de saus doen als de saus te dik is of te veel verdampt.
  7. Hussel het geheel door elkaar, bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met basilicum en dungesneden rode peper.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *