Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn
Risotto met rode biet, rode wijn en appel

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Risotto is eigenlijk iets wat ik heel weinig eet. Ik heb altijd het idee dat het veel werk is aangezien je erbij moet blijven en moet blijven roeren in een pannetje. Na de quinoa salade met rode biet had ik echter nog een gekookte rode biet liggen waar wat mee gedaan moest worden. Héél toevallig kwam toen een risotto gerecht op 24Kitchen voorbij, waardoor ik besloot om maar een rode bietenrisotto te maken.

Ik was uiteindelijk blij dat voor het eerst in maanden weer een keer risotto had gemaakt! Het gerecht smaakte namelijk prima. Bovendien valt de hoeveelheid werk eigenlijk best mee (vooral aangezien ik een voorgekookte rode biet gebruikt hebt). Ik zal dan ook vaker gaan risotto eten… denk ik.

Tip: als je net zoals ik voorgekookte rode biet gebruikt, dan zit er altijd wat vocht in het zakje. Bewaar dit vocht! Het vocht geeft namelijk extra kleur en een beetje smaak aan de rode bietenrisotto.

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn
Eet smakelijk!

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn recept

Recept Afdrukken
Rode bietenrisotto met appel en rode wijn
Dit is een simpel recept voor een risotto met rode biet, appel en rode wijn. Je zou het gerecht eventueel zonder bleekselderij kunnen maken. Ook zonder bleekselderij zal de rode bietenrisotto goed smaken! Ditzelfde geldt voor de hüttenkäse.
Maaltijd Diner
Keuken Italiaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20-25 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Keuken Italiaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20-25 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan op het vuur voor de groentebouillon en breng aan de kook. Houdt de groentebouillon vervolgens warm op een laag pitje.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg de ui, knoflook en de oregano toe en bak ze een minuutje. Voeg vervolgens de bleekselderij toe en bak alles nog een twee a drie minuten (totdat alles iets zachter is geworden).
  3. Zet het vuur lager en voeg de risottorijst toe. Bak dit, onder regelmatig roeren, totdat de rijst een beetje glazig begint te worden. Dit zal zo'n drie minuten duren.
  4. Voeg het rode bietenvocht toe, evenals de 40 ml rode wijn, de balsamicoazijn en een schep groentebouillon. Blijf voortdurend roeren terwijl het vocht wordt opgenomen. Als vrijwel al het vocht is opgenomen voeg je een nieuwe schep bouillon toe. Uiteraard dien je te blijven roeren! In totaal zal dit zo'n twintig minuten duren totdat de rijst gaar en romig is. Voeg tussentijds ook in delen de resterende wijn toe totdat je een smaak hebt bereikt die je lekker vindt. Ik heb in totaal zo'n 70 a 80 ml rode wijn gebruikt.
  5. Voeg na ongeveer tien minuten de in stukjes gesneden rode biet toe. Voeg ongeveer drie minuten voordat de risotto klaar is de appel toe zodat deze warm wordt maar wel stevig blijft. Voeg nu optioneel ook een eetlepel hüttenkäse toe.
  6. Roer vlak voor het serveren een klontje koude boter door de risotto en optioneel Parmezaanse kaas. Garneer met verse peterselie en eventueel een scheutje balsamicoazijn.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *