Heb je zin in een simpel, fris en zomers groentegerecht? En vind je bonen lekker? Dan is dit recept voor snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten iets voor jou! Deze bonensalade smaakt goed op kamertemperatuur, maar is ook lekker als het warm is. In plaats van cannellini bonen kun je overigens ook andere (witte) bonen, kikkererwten of linzen gebruiken. Ben je geen kleine eter? Serveer dit gerecht dan met zoiets als polenta, aardappelpuree of rijst en/ of een stukje gegrilde kip of witvis.
Ingrediënt: citroenrasp
Heb je een grote hoeveelheid perziken gekocht die inmiddels goed rijp zijn en wil je er een jam van maken zónder geraffineerde suiker en pectine?…
Omdat het bijna Koningsdag is leek het mij leuk om een aantal ‘oranje’ recepten online te plaatsen. Het eerste ingrediënt dat mij te binnen schoot om hiervoor te gebruiken was een wortel. Dus wat kun je maken met wortelen als hoofdbestandsdeel? Dat ook nog feestelijk is en leuk is om op Koningsdag te serveren? Een klassieke worteltaart, of wel carrot cake, natuurlijk!