Wil je zelf een keer rode pesto maken van zongedroogde tomaten? Dan is dit recept iets voor jou! Het is een simpel basisrecept, maar je kunt er eventueel nog ingrediënten als geroosterde paprika’s of een rood pepertje aan toevoegen als je dat lekker vindt. In het recept geef ik enkele voorbeelden van veranderingen die je kunt aanbrengen. Ook het basisrecept voor zelfgemaakte rode pesto van zongedroogde tomaten smaakt dankzij de verse ingrediënten echter al beter dan de (meeste) potjes rode pesto die je kunt kopen!
Ingrediënt: citroensap
Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?
Wil je jouw Valentijn dinsdag trakteren op een lekker én gezond dessertje? Of krijg je binnenkort visite en wil je jouw gasten een simpel doch lekker taartje voorschotelen? Dan is dit recept voor glutenvrije mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade misschien wel iets voor jou!
Heb je met dit gure winterse weer zin in een verwarmende, smaakvolle en gezonde soep? En heb je géén zin om fanatiek in de keuken bezig te zijn? Dan is deze soep van geroosterde bloemkool en geroosterde knoflook waarschijnlijk iets voor jou! Het maken van de soep kost wel wat tijd aangezien de bloemkool en knoflook ongeveer 45 minuten geroosterd moeten worden in een oven, máár je hoeft zelf maar een minuut of tien echt actief iets te doen. Ideaal, toch?
Heb je een grote hoeveelheid perziken gekocht die inmiddels goed rijp zijn en wil je er een jam van maken zónder geraffineerde suiker en pectine?…
Heb je zin in een makkelijke, zomerse en lichte avondmaaltijd (of een goede lunch)? Dan is dit recept voor courgetti met avocado-cashewnoten saus iets voor jou! Hoewel het gerecht er een beetje uitziet als een pastagerecht, is het eigenlijk gewoon een rauwe groentesalade. Je kunt dit vegetarische en glutenvrije gerecht binnen twintig minuten op tafel zetten.
Heb je zin in een simpele zomerse salade? Als lunch, lichte avondmaaltijd of bijgerecht bij een barbecue? Dan is deze Griekse couscous salade iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden in de salade zijn onder andere olijven, tomaten, komkommer en feta.
Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer de rode bieten hummus met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.
Omdat het bijna Koningsdag is leek het mij leuk om een aantal ‘oranje’ recepten online te plaatsen. Het eerste ingrediënt dat mij te binnen schoot om hiervoor te gebruiken was een wortel. Dus wat kun je maken met wortelen als hoofdbestandsdeel? Dat ook nog feestelijk is en leuk is om op Koningsdag te serveren? Een klassieke worteltaart, of wel carrot cake, natuurlijk!
Laatst zag ik op TV die reclame over de groentespreads van Zonnatura en ik dacht bij mijzelf: “Het word tijd dat ik eens mijn eigen groentespread recept verzin!” Uiteindelijk is m’n groentespread een hummus met geroosterde bloemkool geworden, want bloemkool was zo’n beetje het enige wat ik op dat moment in huis had. Ingrediënten die gebruikt worden in dit recept zijn o.a. bloemkool, tahini (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie.