Heb je zin in een simpel visgerecht dat snel klaar is én goed smaakt? En vind je de frisse smaak van citroen lekker? Dan is dit recept voor een kabeljauw a la meunière waarschijnlijk iets voor jou! Dit rustieke Franse gerecht bestaat enkel uit kabeljauw, bloem, boter, peterselie en citroen. Ik heb er nog kappertjes aan toegevoegd, maar als je daar niet van houdt kun je deze gerust achterwege laten. Voor dit gerecht kun je overigens natuurlijk ook een andere vissoort gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan sliptong, forel en zeetong, maar ook aan goedkope vis zoals pangasius, tilapia of koolvis. En wil je een glutenvrije kabeljauw a la meunière met kappertjes maken? Dan kun je bijvoorbeeld maïzena in plaats van bloem gebruiken.
Ingrediënt: kabeljauw
Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?
Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.