Heb je zin in een redelijk simpele avondmaaltijd (of stevige lunch)? En vind je de smaken uit de Japanse keuken lekker? Dan is dit recept voor oyakodon misschien wel iets voor jou. Het gerecht bestaat simpelweg uit boterzachte kipstukjes, ui en ei, zachtjes gegaard in een bouillon op basis van dashi. Je serveert het gerecht in een kommetje met rijst. De naam van het gerecht is een verwijzing naar de ingrediënten die het bevat. Oyakodon (voluit Oyako Donburi) betekent namelijk zoiets “ouder-en-kind rijstkom” Oyako staat voor de ouder en het kind, in dit geval de kip en het ei. Donburi is de verzamelnaam voor Japanse gerechten die in een kom met rijst worden geserveerd. Serveer het gerecht eventueel ook met zoiets als wokgroenten, gestoomde broccoli of een frisse salade.
Ingrediënt: kipdijfilets
Heb je zin in een simpel Italiaans kipgerecht dat je bij een pasta kunt serveren? Dan is dit recept voor kip met mozzarella en tomatensaus iets voor jou! Voor het gerecht heb je enkel wat basisingrediënten en een half uurtje tijd nodig. Bovendien hoef je de kip niet eerst te paneren of zoiets dergelijks. Ideaal, toch? Serveer het gerecht eventueel met een salade of zoiets als geroosterde of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.