Heb je zin in een stamppot met rode bieten? En wil je er eentje zonder aardappelen proberen? Dan is dit recept voor een rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Met deze stamppot kun je veel kanten op. Zo smaakt het goed met een stukje vis, kip of vlees, maar ook met een gekookt eitje, walnoten of feta. Bovendien is de stamppot vrij simpel om te maken en kan deze binnen een half uurtje op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt). Ideaal, toch?
Ingrediënt: knolselderij
Heb je zin in een simpele, voedzame en lekkere maaltijdsoep waarin knolselderij de hoofdrol speelt? Dan is dit recept voor knolselderijsoep met zoete aardappelen, rozemarijn en bacon misschien wel iets voor jou! Deze soep staat binnen veertig minuten op tafel en zou je gemakkelijk naar eigen wens aan kunnen passen. Gebruik bijvoorbeeld tijm in plaats van rozemarijn, gerookte kip in plaats van bacon of voeg roquefort toe aan de soep. Het is maar net wat je lekker vindt!