Het is dan wel zomer, maar helaas is het weer daar momenteel niet echt naar. (Volgens mij zei ik iets soortgelijks toen ik mijn flespompoen chili met je deelde, dus ik val een béétje in herhaling. Maar aan de temperatuur en de regen kan ik helaas niet echt iets veranderen.) Vandaar dat ik maar dit recept voor typisch Amerikaanse comfort food met je deel. Nou ja, ’typisch’ is in dit geval niet helemaal van toepassing. Deze Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt is namelijk ietsjes lichter dan normaal. En er zit groente in.
Ingrediënt: mozzarella
Heb je zin in een simpel Italiaans kipgerecht dat je bij een pasta kunt serveren? Dan is dit recept voor kip met mozzarella en tomatensaus iets voor jou! Voor het gerecht heb je enkel wat basisingrediënten en een half uurtje tijd nodig. Bovendien hoef je de kip niet eerst te paneren of zoiets dergelijks. Ideaal, toch? Serveer het gerecht eventueel met een salade of zoiets als geroosterde of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Houd je van aubergine? En heb je zin in een heerlijke, glutenvrije Italiaanse ovenschotel met tomatensaus en een flinke hoeveelheid kaas? Dan is dit Melanzane alla Parmigiana recept iets voor jou!
Krijg je van het herfstweer zin in een makkelijk soepje? Probeer dan eens dit simpele recept voor courgettesoep met rucola. Garneer de soep bijvoorbeeld met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes en uitgebakken spekjes. Dit zijn stuk voor stuk ingrediënten die goed samen gaan met zowel courgette als rucola. Een klein handje Parmezaanse kaas door de soep zou ook erg lekker zijn (maar die was ik vergeten toe te voegen, helaas). Serveer de courgettesoep bijvoorbeeld met een vers afgebakken ciabattabroodje, belegd met tomaat en gegratineerde mozzarella!
Als ik een lasagne bolognese maak, dan heb ik daar eerlijk gezegd niet echt een vast recept voor. Wat ik gebruik is deels afhankelijk van hetgeen ik in huis heb. Dit is de manier waarop ik ‘m gisteren heb gemaakt en het smaakte mij prima, dus het leek mij wel een blogpost waard! Van begin tot eind duurt het zo’n twee a tweeënhalf uur voordat deze lasagne bolognese klaar is. Hoewel het dus relatief lang duurt om deze lasagne te maken, bestaat het grootste gedeelte van de tijd bestaat uit wachten. Het is dan ook een vrij simpel recept. Het lastigste aan deze lasagne bolognese is het maken van de bechamelsaus, maar ook dat is niet zo moeilijk! Je kunt ervoor kiezen om, zoals in dit recept wordt aangegeven, de melk die je gebruikt voor de bechamelsaus op smaak te maken met een paar smaakmakers. Dit is geen vereiste, maar zorgt iets meer complexiteit in de bechamelsaus.