Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer de rode bieten hummus met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Heb je zin in een simpel, snel en smakelijk ontbijt (of lunch)? Dan is dit recept voor gepocheerde eieren in tomatensaus op Italiaanse wijze iets voor jou! Het gerecht wordt ook wel Uova in Purgatorio genoemd, ofwel ‘eieren in het vagevuur’. Klinkt dat niet als iets waar je trek van krijgt?

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Wil je een salade eten, maar heb je geen zin in ‘konijnenvoer’? Dan is dit recept voor een simpele Salade Niçoise iets voor jou! De salade is rijkelijk gevuld met onder meer tonijn, sperziebonen en eieren en bevat maar een klein beetje krulsla (optioneel).

Aubergine ovenschotel (Melanzane alla Parmigiana)

Aubergine ovenschotel (Melanzane alla Parmigiana)

Houd je van aubergine? En heb je zin in een heerlijke, glutenvrije Italiaanse ovenschotel met tomatensaus en een flinke hoeveelheid kaas? Dan is dit Melanzane alla Parmigiana recept iets voor jou!

Geroosterde bloemkool hummus

Geroosterde bloemkool hummus

Laatst zag ik op TV die reclame over de groentespreads van Zonnatura en ik dacht bij mijzelf: “Het word tijd dat ik eens mijn eigen groentespread recept verzin!” Uiteindelijk is m’n groentespread een hummus met geroosterde bloemkool geworden, want bloemkool was zo’n beetje het enige wat ik op dat moment in huis had. Ingrediënten die gebruikt worden in dit recept zijn o.a. bloemkool, tahini (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie.

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Aangezien het bijna Pasen is, had ik even gekeken hoeveel gerechten ik op m’n blog had geplaatst waarin eieren een belangrijke rol spelen. En dat blijken er niet eens zoveel te zijn. Vandaar dat ik mijn Ensaladilla Rusa met je deel! Ensaladilla Rusa is de Spaanse versie van de Russische salade. Deze salade bevat onder meer aardappelen, wortelen, sperziebonen, olijven en ei.

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, enigszins gezonde én goedkope maaltijdsoep? Die ook nog eens goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan is deze Mexicaanse zwarte bonensoep met mais, tortillachips en zure room iets voor jou!

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige paprika-tomatensaus. Traditioneel wordt shakshuka als ontbijt gegeten, maar als je het mij vraagt kan het ook prima als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden!

Boerenkool met zoete aardappel, wortel, chorizo en ei

Boerenkool met zoete aardappel, wortel, chorizo en ei

Dit is het ideale weer voor een ouderwetse, oer-Hollandse boerenkoolstamppot. Heb je die echter al een aantal keer gegeten en heb je zin in wat variatie? Probeer dan eens dit gerecht waarbij de klassieke boerenkoolstamppot in een nieuw jasje is gestoken!

Rucolapesto (pesto di rucola)

Rucolapesto (pesto di rucola)

Gebruik je graag pesto in gerechten of op brood? Probeer dan eens deze rucolapesto. De rucolapesto is een variant op de traditionele – en meest bekende – pesto alla Genovese. De basilicum en de pijnboompitten, die in een pesto alla Genovese horen, worden namelijk vervangen door rucola en geroosterde walnoten. Gebruik de rucolapesto bijvoorbeeld als broodspread, in soepen of over gekookte aardappelen. Ook kun je er een prima pasta pesto di rucola mee maken!