Het is mij een tijdje geleden opgevallen dat ik vrijwel alleen maar recepten voor avondmaaltijden op m’n foodblog plaats. Het werd dan ook tijd om eens iets anders toe te voegen. Aangezien de meest bekeken pagina op deze foodblog mijn recept voor tonijnsalade is, leek het mij leuk om daar een variant op te bedenken. Het resultaat? Deze simpele Italiaanse tonijnsalade. Overigens kun je deze tonijnsalade in een handomdraai omtoveren tot een snelle pastasalade met tonijn.
Keuken: Hollands
Dit is het ideale weer voor een ouderwetse, oer-Hollandse boerenkoolstamppot. Heb je die echter al een aantal keer gegeten en heb je zin in wat variatie? Probeer dan eens dit gerecht waarbij de klassieke boerenkoolstamppot in een nieuw jasje is gestoken!
Hoewel rode kool vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar is associeer ik de groente toch met de herfst en de winter. Aangezien het al december is, werd het de hoogste tijd om eens een rode kool recept toe te voegen aan m’n foodblog! Ik heb gekozen voor een redelijk klassiek recept met rode kool, appel en rozijnen. Daarnaast worden onder meer kruidnagels, laurierblaadjes en een kaneelstokje toegevoegd. Benieuwd naar het hele recept? Bekijk dan de blogpost!
Op zoek naar een simpel ovenschotel recept? Maak dan eens deze spinazieschotel. De ovenschotel bestaat onder andere uit spinazie, gehakt, tomaat, aardappelen en kaas. Ik heb de aardappelpuree gemaakt met crème fraîche in plaats van melk. Deels doordat ik geen melk in huis had, deels doordat de frisse en lichtzure smaak van crème fraîche mij bij dit recept leek passen. Heb je geen crème fraîche in huis, dan kun je ook melk gebruiken.
Wil je zelf tonijnsalade maken? Dan is dit recept iets voor jou! Er zijn verschillende manieren waarop je tonijnsalade kunt maken, afhankelijk van de ingrediënten die je lekker vindt. Deze tonijnsalade is gemaakt met tonijn, augurken, kappertjes en rode ui.
Dit is een simpel recept voor zelfgemaakte kipschnitzel, homemade gorgonzolasaus en aardappelen, spruitjes en peer uit de oven. Je hebt wel eventjes de tijd nodig! Maar die tijd is het meer dan waard. Al met al ben je zo’n veertig minuutjes bezig (inclusief oventijd).
Dit is een makkelijk recept voor kruidige kerriesoep met wortel, prei en andere ingrediënten zoals kurkuma, djintan en gembersiroop. Voeg desgewenst sambal en/ of gebakken spekjes toe.
Dit is een recept voor een snelle en makkelijke aardappelsalade met geroosterde spruitjes, appel, geroosterde pecannoten en een honing-mosterddressing op basis van yoghurt.