Heb je zin in een simpele, lichte en vegetarische soep met Oosterse smaken? Die je in vijftien tot twintig minuten op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor een Chinese groentesoep met tofu en zoodles iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden zijn onder andere Chinese kool, peultjes, shiitakes, noedels van courgette, gember en tofu.
Zin in een gezond tussendoortje, dessert of ontbijt? Maak dan eens deze bananen kwarktaart met kokos en chocolade. Ja, je lees het goed, taart voor ontbijt. Dankzij de ingrediënten die erin gaan kun je deze multifunctionele kwarktaart guilt-free op elk moment van de dag nuttigen. Ideaal, toch?
Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.
Dit is een recept voor een simpele ovenschotel met zoetzure drumsticks, groenten en ananas. Zelf heb ik rijst gekookt voor bij deze drumsticks met zoetzure saus. In plaats daarvan zou je ook wat aardappelen in de ovenschotel kunnen doen. In dat geval heb je écht een eenpansmaaltijd (en weinig afwas)!
Dit is een recept voor een relatief gezond bananenbrood met pindakaas en chocolade. Het simpele bananenbrood is gemaakt van havermout en het bevat géén bloem, géén boter en slechts een klein beetje honing i.p.v. een grote hoeveelheid kristalsuiker.
Laatst zag ik op TV die reclame over de groentespreads van Zonnatura en ik dacht bij mijzelf: “Het word tijd dat ik eens mijn eigen groentespread recept verzin!” Uiteindelijk is m’n groentespread een hummus met geroosterde bloemkool geworden, want bloemkool was zo’n beetje het enige wat ik op dat moment in huis had. Ingrediënten die gebruikt worden in dit recept zijn o.a. bloemkool, tahini (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie.
Dit is een simpel recept voor een snelle eiersalade. Het recept is grotendeels gebaseerd op de eiersalade die ik maakte in de brasserie waar ik tijdens mijn studie heb gewerkt. Misschien is het iets om tijdens Pasen op tafel te zetten?
Review GEFU Spirelli Spiraalsnijder van Bol.com [yasr_overall_rating size=”medium”] Hoewel de spiralizer (ook wel spiraalsnijder genoemd, maar in het Engels vind ik het leuker klinken) jaren…
Aangezien het bijna Pasen is, had ik even gekeken hoeveel gerechten ik op m’n blog had geplaatst waarin eieren een belangrijke rol spelen. En dat blijken er niet eens zoveel te zijn. Vandaar dat ik mijn Ensaladilla Rusa met je deel! Ensaladilla Rusa is de Spaanse versie van de Russische salade. Deze salade bevat onder meer aardappelen, wortelen, sperziebonen, olijven en ei.
Hoewel het officieel al lente is, is de temperatuur daar nog niet echt naar. Vandaar dat ik nog even een recept voor een rijkelijk gevulde, verwarmende soep met je deel. Dit is mijn simpele versie van een vegetarische borscht met rode bieten, aardappelen, wortelen en spitskool. Overigens kun je dit recept gemakkelijk niet-vegetarisch maken door de groentebouillon te vervangen door runderbouillon en er spekjes, runderschenkel of bieflappen doorheen te doen.