Op zoek naar een snel en makkelijk recept voor een vegetarische curry? Probeer dan eens deze curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten. Voor een niet-vegetarische versie kun je natuurlijk kip toevoegen, dat past er goed bij. Het is lekker om bij deze curry met kool een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita (binnenkort zal ik daar eens een recept voor toevoegen).
Rating: sterren
Haal je ook wel eens een pak wraps, gebruik je er twee en blijf je achter met de rest? Vries de overgebleven wraps dan in en maak af en toe een wrappizza. De naam zegt het eigenlijk al een beetje: het is een pizza, maar dan gebruik je een wrap als bodem. Zo’n wrappizza hoeft maar een minuutje of acht de oven in, waardoor je binnen no-time een lekkere (en ietwat gezondere) pizza met verse ingrediënten op tafel kunt zetten! Voor dit recept maak ik gebruik van ham, cherrytomaatjes, aubergine en paprika, maar je kunt er natuurlijk op doen wat je lekker vindt. In de blogpost geef ik enkele suggesties.
Wil je zelf een zoetzure saus maken? Probeer dan eens dit simpele basis recept voor zoetzure saus met ananas. Deze saus past perfect bij allerlei soorten vlees en vis, zoals kipfilet, varkensvlees en garnalen. Je kunt de saus ook serveren met kleine gehaktballetjes erin, of naast een goed gevulde groenteomelet voor een vegetarisch avondmaal. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Dit is een simpel recept voor een snelle roekbakschotel met kip, rijst, groenten, komkommer en ei. Ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je geen zin hebt om na je werk uitbreid te koken! De smaak van het gerecht is lichtzoet met een subtiele ondertoon van vijfkruidenpoeder. Ik heb ervoor gekozen om agavesiroop te gebruiken. Heb je dat echter niet in huis? Dan kun je de agavesiroop vervangen door honing. Aangezien agavesiroop zoeter is dan honing zou ik wel iets meer honing gebruiken.
Om heel eerlijk te zijn ziet het gerecht niet zo smakelijk uit op de foto’s. Gelukkig smaakt deze curry met varkenshaas en spinazie een stuk beter dan dat het eruitziet! Bovendien is dit een behoorlijk gezond recept. Met zo’n 170 gram spinazie per persoon, aangevuld met wat paprika, krijg je bijvoorbeeld veel vitamine A, vitamine C, beta-caroteen en kalium binnen. De smaken zijn geïnspireerd door de Indiase keuken. Kaneel, kardemom en kruidnagel zijn stuk voor stuk subtiel aanwezig. Ook is het gebruik van yoghurt, laurier en gember typerend voor de Indiase keuken. Ik heb ervoor gekozen om varkenshaas te gebruiken, maar je zou ook een ander stuk varkensvlees zoals hamlappen kunnen gebruiken.
Dit is een héél simpel recept voor een pastagerecht met spinazie dat je binnen een kwartiertje op tafel kunt zetten. Bovendien smaakt het nog heerlijk ook! De hoofdingrediënten voor dit gerecht zijn verse spinazie, cherrytomaatjes en spekjes, maar de ui, knoflook en gember zijn eigenlijk even belangrijk. Geroosterde pijnboompitjes maken de pasta helemaal af.
Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Deze vegetarische curry is gebaseerd op de Indiase keuken en bestaat onder andere uit kikkererwten, diverse groenten, appel, tomatenblokjes en kaneel. Serveer de groentecurry desgewenst met pandanrijst en/ of naan.
Dit is een simpel recept voor een rode bietenrisotto met appel, bleekselderij en rode wijn. Risotto is eerlijk gezegd iets wat ik heel weinig eet. Ik heb namelijk altijd het idee dat het veel werk is (aangezien je erbij moet blijven en moet blijven roeren in een pannetje). Ik ben echter blij dat ik voor het eerst in maanden weer een keer risotto had gemaakt! Deze rode bietenrisotto smaakt namelijk goed.
Wil je zelf tonijnsalade maken? Dan is dit recept iets voor jou! Er zijn verschillende manieren waarop je tonijnsalade kunt maken, afhankelijk van de ingrediënten die je lekker vindt. Deze tonijnsalade is gemaakt met tonijn, augurken, kappertjes en rode ui.
Dit is een simpel recept voor zelfgemaakte kipschnitzel, homemade gorgonzolasaus en aardappelen, spruitjes en peer uit de oven. Je hebt wel eventjes de tijd nodig! Maar die tijd is het meer dan waard. Al met al ben je zo’n veertig minuutjes bezig (inclusief oventijd).