Aardappelsalade met geroosterde spruitjes, appel, geroosterde peccannoten en honing-mosterddressing

Aardappelsalade met spruitjes, appel, ui en pecannoten | Gewoon een foodblog!
Aardappelsalade met geroosterde spruitjes, appel, ui, geroosterde pecannoten en honing-mosterddressing.

Over de aardappelsalade met spruitjes, appel en peccannoten

Vorige week had ik in een opwelling een zak spruitjes van 500 gram gekocht aangezien de spruitjes in de aanbieding waren. Ik had waarschijnlijk al in geen vijftien jaar meer een spruitje gegeten, dus het werd hoog tijd op mij daar weer eens aan te wagen. Dacht ik in de supermarkt.

Een klein weekje later lag de zak met spruitjes nog steeds in de koelkast en de t.h.t. datum kwam angstvallig dichtbij. Aangezien ik de spruitjes in twee gerechten zou moeten verwerken (500 gram in één keer opeten leek mij iets te veel van het goede), was het vanavond tijd om iets te maken met spruitjes.

Maar wat? Een simpele stamppot met aardappel en spekjes was in mij opgekomen, evenals een roerbakschotel met spekjes en iets van rijst erbij. Na veel wikken en wegen besloot ik echter om er een lauwwarme salade van de maken.

Aardappelsalade met een honing-mosterddressing op basis van yoghurt

Met enkele andere ingrediënten die ik nog in huis had heb ik een uiteindelijk aardappelsalade met spruitjes, geroosterde pecannoten, appel, rode ui en een honing-mosterddressing op basis van magere yoghurt gemaakt. En het smaakte best goed!

De appel zorgde voor een frisse ondertoon en paste goed bij de licht bittere geroosterde spruitjes. De rode ui en de mosterd zorgde voor een beetje pit, een beetje limoensap en de magere yoghurt voor een klein zuurtje en de honing voor het zoetje. De geroosterde pecannoten maakte het gerecht af met hun kenmerkende, jawel, nootachtige smaak.

Aardappelsalade met spruitjes, appel, ui en pecannoten | Gewoon een fdoodblog!
Eet smakelijk!

Aardappelsalade met spruitjes, appel en peccannoten recept

Recept Afdrukken
Aardappelsalade met geroosterde spruitjes, appel, geroosterde peccannoten en honing-mosterddressing
Dit is een recept voor een snelle en makkelijke aardappelsalade met geroosterde spruitjes, appel, geroosterde pecannoten en een honing-mosterddressing op basis van yoghurt.
Maaltijd Diner, Salade
Keuken Algemeen, Hollands
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Voor de dressing
Maaltijd Diner, Salade
Keuken Algemeen, Hollands
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Voor de dressing
Instructies
  1. Kook de aardappelen totdat ze net gaar zijn.
  2. Halveer de spruitjes, doe ze in een ovenschaal of op een bakplaat en bestrooi met peper, zout en olijfolie.
  3. Rooster de spruitjes in de oven voor 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de spruitjes) zodat ze nog gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
  4. Maak ondertussen de dressing van 3 eetlepels magere yoghurt, 4 kleine theelepeltjes grove mosterd, 4 theelepels honing en een theelepel limoensap. Maak af met peper en zout.
  5. Snijd een appel in vieren, verwijder de pitjes en de harde kern en snijd de appel in dunne blakjes.
  6. Snijd een halve rode ui in flinterdunne halve ringetjes.
  7. Rooster een handje pecannoten.
  8. Doe alle ingrediënten, inclusief de dressing, in en mengkom en breng het verder geheel op smaak met peper en zout.
  9. Serveer in een kom of op een bord en maak het gerecht af met nog een klein beetje magere yoghurt, een beetje honing, een scheutje olijfolie en verse peterselie.
Notities

Variatietips 

Je zou er eventueel nog een beetje sla doorheen kunnen doen. Een handje rucola lijkt mij er wel lekker bij.

In plaats van de honing-mosterddressing kun je er ook voor kiezen om een kerriesaus te maken. Neem dan drie eetlepels yoghurt en voeg er 1 theelepel kerriepoeder aan toe, evenals een héél klein beetje djintan.

Je kunt ervoor kiezen om in plaats van pecannoten walnoten te gebruiken.

Je kunt ervoor kiezen om er een handje rozijnen bij te doen.

Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *