Oosterse aardappelschotel met kip en groenten
Deze aardappelschotel heeft een Oosters tintje door het gebruik van de kokosmelk, sambal en de babymais. Als je de aardappelen direct op zet en je vervolgens ontfermt over de rest van de ingrediënten, dan heb je de aardappelschotel binnen twintig minuten op tafel.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Voor het beetje saus
Instructies
  1. Kook de aardappelen totdat ze nét gaar zijn. Als je ze te gaar kookt, dan vallen ze uit elkaar tijdens het bakken.
  2. Bak ondertussen de kipin een wok op hoog vuur bruin in 2 minuten.
  3. Zet het vuur iets lager, doe de sjalot in de wok en bak 1 minuut.
  4. Doe de knoflook erbij en bak 1 minuut.
  5. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de wok en bak 3 minuten.
  6. Doe alle groenten (m.u.v. de bosui) in de pan en bak  3 minuten.
  7. Voeg de kokosmelk, sambal en het grootste gedeelte van de bosui toe, laat een aantal minuten pruttelen.
  8. Doe de limoensap en vissaus erbij, roer goed door en serveer direct.
  9. Garneer het gerechtje met de blaadjes (Thaise) basilicum, wat chilipoeder, het amandelschaafsel en de resterende reepjes bosui.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!