Zet een pan op een hoog vuur die groot genoeg is om de boerenkool in te bakken. Rooster daar echter eerst de amandelen in gedurende zo’n twee minuten. Haal de amandelen uit de pan, hak ze in kleinere stukjes en houd apart. Voeg dan de blokjes chorizo toe aan dezelfde pan. Uit de chorizo komt vrij veel vet tijdens het bakken, dus je hoeft niet per se olie in de pan te doen. Haal de chorizo uit de pan wanneer de blokjes knapperig zijn (na zo’n vier minuten) en leg ze op een keukenpapiertje. Temper het vuur en voeg vervolgens de fijngesneden knoflook toe aan de pan. Fruit de knoflook op laag vuur gedurende een minuutje of twee. Voeg dan de boerenkool toe, zet het vuur hoog en bak de boerenkool gaar en knapperig in zes minuten. Doe er tussentijds een klein scheutje olijfolie bij als je merkt er helemaal geen vet van de chorizo meer in de pan zit. Breng de boerenkool tot slot op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.