Porties | Prep Tijd |
5personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
10minuten | 25minuten |
|
|
Borscht met vlees
In plaats van een vegetarische borscht kun je gemakkelijk een snelle versie met vlees maken door de groentebouillon te vervangen door runderbouillon en uitgebakken spekjes toe te voegen. Bak de spekjes eerst uit en volg dan de rest van de receptuur. In plaats van spekjes kun je kiezen voor soepvlees zoals de rundersoepblokjes van Albert Heijn. In dat geval dient de soep echter langer te sudderen zodat het vlees gaar kan worden.
Borscht met ei
In sommige regio’s wordt een hardgekookt eitje toegevoegd aan de soep. Kook, apart van de soep, een ei. Snijd het gekookte ei in stukjes en garneer de soep met de ei.
Borscht zonder tomaat
Om een mooie, paarse soep te krijgen kun je de tomatenblokjes uit blik achterwege laten. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om de tomatenblokjes te vervangen door twee eetlepels tomatenpuree.
Andere ingrediënten toevoegen
Enkele andere ingrediënten die in bepaalde regio’s toegevoegd worden aan borscht zijn courgette, bleekselderij, zure appels, citroensap en peulvruchten zoals sperziebonen, erwtjes of witte bonen. In plaats van bijvoorbeeld wortelen zou je dus courgette en/ of bleekselderij kunnen gebruiken. Ook wordt wel eens peterselie in plaats van dille gebruikt (maar in deze soep geef ik zelf de voorkeur aan dille).
Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!