Courgetti met avocado-cashewnoten saus
Dit is een recept voor een simpele veganistische maaltijd. Afhankelijk van de grootte van de avocado die je gebruikt kun je in de saus een hele of een halve avocado per persoon gebruiken.
Porties Prep Tijd
1persoon 20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 20minuten
Ingrediënten
Voor de courgetti
Voor de saus
Voor erbij
Instructies
  1. Giet een laagje kokend water over de cashewnoten voor de saus en laat de cashewnoten daar een kwartiertje in weken zodat ze wat zachter worden.
  2. Snijd ondertussen de courgette in dunne slierten, de rode ui in halve ringen en doe de zongedroogde tomaatjes erbij. Dit is de basis voor de salade.
  3. Doe de geweekte cashewnoten samen met de groene peper en de avocado (en eventueel de verse kruiden die je lekker vindt) in een blender of foodprocessor en maak er een puree van. Voeg daar het citroensap en de olijfolie aan toe. Voeg vervolgens net zoveel water toe totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Je kunt hiervoor het water gebruiken waarin je de cashewnoten hebt geweekt (waarschijnlijk zit daar een héél klein beetje smaak aan). Breng de saus tot slot op smaak met peper en zeezout.
  4. Meng de saus door de andere ingrediënten en strooi er nog wat versgemalen zwarte peper en zeezout overheen. Serveer het gerecht optioneel met wat fijngemalen cashewnoten of een kaas die je lekker vindt.
Notities

Eventuele bereiding van de courgette

In sommige recepten waarin courgetti gebruikt wordt, wordt aangegeven dat je eerst zout over de slierten courgette dient te strooien zodat er wat vocht uit de courgette wordt getrokken.

Wanneer de courgetti niet verwarmd wordt, zoals in dit gerecht, is dat naar mijn idee overbodig en wordt de courgetti er juist iets slapper van. Ik ben dan ook tegendraads en leg de courgette totdat de avocado-cashewnoten saus klaar is in een kom met ijskoud water. Daardoor wordt de courgette wat steviger, meer knapperig en krult het een beetje op.

Afhankelijk van wat je zelf wilt kun je ervoor kiezen om niets met de sliertjes courgette te doen, ze tot gebruik in ijskoud water te leggen of om er zout over te strooien zodat er een beetje vocht uit wordt getrokken. Wat je ook doet, het eindresultaat zal niet niet zo héél veel  van elkaar verschillen 🙂 .

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!