Porties | Prep Tijd |
1persoon | 20minuten |
|
|
Eventuele bereiding van de courgette
In sommige recepten waarin courgetti gebruikt wordt, wordt aangegeven dat je eerst zout over de slierten courgette dient te strooien zodat er wat vocht uit de courgette wordt getrokken.
Wanneer de courgetti niet verwarmd wordt, zoals in dit gerecht, is dat naar mijn idee overbodig en wordt de courgetti er juist iets slapper van. Ik ben dan ook tegendraads en leg de courgette totdat de avocado-cashewnoten saus klaar is in een kom met ijskoud water. Daardoor wordt de courgette wat steviger, meer knapperig en krult het een beetje op.
Afhankelijk van wat je zelf wilt kun je ervoor kiezen om niets met de sliertjes courgette te doen, ze tot gebruik in ijskoud water te leggen of om er zout over te strooien zodat er een beetje vocht uit wordt getrokken. Wat je ook doet, het eindresultaat zal niet niet zo héél veel van elkaar verschillen 🙂 .
Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!