Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)
Prep Tijd
2minuten
Kook Tijd
20minuten
Prep Tijd
2minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Basisrecept
Enkele optionele toevoegingen
Instructies
  1. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie op matig vuur gedurende een minuutje of vijf. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe, breng op smaak met zwarte peper en zeezout en laat de saus een minuut of vijf pruttelen op laag vuur.
  2. Maak vier kuiltjes in de tomatensaus en leg de eieren er voorzichtig in. Dek de pan af en laat de eieren op laag vuur zes tot tien minuten garen (totdat het eiwit gestold is en de dooiers de gewenste gaarheid hebben). Bestrooi met de verse basilicumblaadjes. Serveer de gepocheerde eieren in tomatensaus met vers afgebakken brood of over pasta.
  3. Voeg je pancetta toe? Bak die dan tegelijk met de ui en de knoflook. Voeg je cayennepeper toe? Bak die dan een minuutje mee met de ui en de knoflook voordat je de tomatenblokjes erbij doet. Voeg je zwarte olijven en/ of gedroogde kruiden toe? Doe dat dan tegelijk met de tomatenblokjes. En voeg je kaas toe? Strooi de kaas er dan overheen direct nadat je de eieren hebt toegevoegd zodat de kaas tijd heeft om te smelten. In plaats van basilicum kun je de verse bladpeterselie er op het eind overheen strooien.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!