Gebakken rijst met ei en groenten
Dit snelle en makkelijke recept voor gebakken rijst met ei en groenten kun je binnen twintig minuten op tafel zetten. Ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar wel iets wilt eten wat (relatief) gezond is!
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet een pan water op en kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Zet een wok op het vuur en laat deze warm worden. Snijd ondertussen alle groenten en klop de twee eieren (met een beetje water erbij) los in een kommetje.
  3. Bak een omelet van de eieren. Haal de gebakken omelet uit de wok, leg apart en rol de omelet op.
  4. Doe het gesneden sjalotje in de wok en bak totdat het sjalotje glazig is (1 a 2 minuten). Voeg er vervolgens de knoflook aan toe en bak nog zo’n 2 minuten.
  5. Voeg de tomatenpuree toe aan de uien en de knoflook. Ontzuur de tomatenpuree door het een minuutje te bakken.
  6. Zet het vuur onder de wok op z’n hoogst en doe de trassi, sambal en groenten in de wok. Roerbak 4 minuten.
  7. Voeg de gekookte rijst toe aan de wok en bak alles nog 2 minuten.
  8. Snijd ondertussen de omelet in reepjes en voeg toe aan de rijst en de groenten. Doe er tot slot de vissaus en limoensap erbij en maak af met peper en zout (naar smaak).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!