Gevulde komkommer kimchi (Oi-Sobagi)
Dit is een basisrecept voor gevulde komkommer kimchi. De ingrediënten zijn waarschijnlijk allemaal in de supermarkt te verkrijgen (tenminste, bij de Albert Heijn), met uitzondering van gochugaru (Koreaanse rode pepervlokken). Kun je nergens gochugaru kopen? In plaats daarvan zou je een mengsel van 50% cayennepeper en 50% milde paprikapoeder (of meer cayennepeper naar smaak) kunnen gebruiken. Die combinatie moet in totaal hetzelfde aantal eetlepels zijn als voor de gochugaru wordt aangegeven. De reden voor de toevoeging van paprikapoeder aan de cayennepeper is dat gochugaru vrij milde pepervlokken zijn, terwijl cayennepeper behoorlijk pittig is. De toevoeging van paprikapoeder zorgt er zodoende voor dat je de juiste hoeveelheid specerijen hebt zonder dat het té pittig wordt.
Porties |
Prep Tijd |
4porties |
60minuten |
Porties |
Prep Tijd |
4porties |
60minuten |
|
|