Gevulde komkommer kimchi (Oi-Sobagi)
Dit is een basisrecept voor gevulde komkommer kimchi. De ingrediënten zijn waarschijnlijk allemaal in de supermarkt te verkrijgen (tenminste, bij de Albert Heijn), met uitzondering van gochugaru (Koreaanse rode pepervlokken). Kun je nergens gochugaru kopen? In plaats daarvan zou je een mengsel van 50% cayennepeper en 50% milde paprikapoeder (of meer cayennepeper naar smaak) kunnen gebruiken. Die combinatie moet in totaal hetzelfde aantal eetlepels zijn als voor de gochugaru wordt aangegeven. De reden voor de toevoeging van paprikapoeder aan de cayennepeper is dat gochugaru vrij milde pepervlokken zijn, terwijl cayennepeper behoorlijk pittig is. De toevoeging van paprikapoeder zorgt er zodoende voor dat je de juiste hoeveelheid specerijen hebt zonder dat het té pittig wordt.
Porties Prep Tijd
4porties 60minuten
Passieve Tijd
48uur
Porties Prep Tijd
4porties 60minuten
Passieve Tijd
48uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de snackkomkommers kruislings in en houd daarbij ongeveer anderhalve centimeter ruimte over aan de onderkant die je niet insnijdt. Strooi een flinke hoeveelheid grof zeezout over de komkommers en masseer de binnenkanten in met het zeezout. Laat de komkommers vervolgens een half uur liggen zodat het vocht eruit trekt. Spoel vervolgens de komkommers héél goed uit met koud water zodat al het zout eraf gespoeld wordt en de zoutsmaak ook uit de komkommers trekt.
  2. Maak ondertussen de vulling. Snijd de wortel in lucifer dunne stokjes, hak de knoflook heel fijn en rasp de gember. Snijd de Chinese bieslook in stukjes van ongeveer een centimeter, snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de witte ui in flinterdunne halve ringen.
  3. Maak een mengsel van de gochugaru, de vissaus, het water, de kokosbloesemsuiker en de sesamolie. Voeg dit mengsel toe aan de gesneden ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  4. Vul de snackkomkommers met het groentemengsel. Plaats de gevulde komkommer kimchi in een weckplot of leg de komkommers in een bakje dat je goed af kunt sluiten. Bewaar de gevulde komkommer kimchi minstens 24 uur buiten de koelkast. Ruik je al een penetrante geur waaruit blijkt dat het fermentatieproces is begonnen? Dan kun je de kimchi al in de koelkast plaatsen. Of je kunt nog 24 wachten en de kimchi dan pas in de koelkast plaatsen. Vervolgens is de kimchi makkelijk enkele weken houdbaar in de koelkast (als het niet opraakt in de tussentijd).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!