Milde groene curry met bloemkool, kip, sperziebonen en rijst
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15-20minuten 1uur
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15-20minuten 1uur
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Voor de kipmarinade
Smaakmakers voor de curry
Ter garnering
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Zelf gebruik ik per persoon geen hele kipfilet, maar zo’n 100 tot 120 gram. Marineer de kipfiletblokjes in een eetlepel (lichte) sojasaus, een theelepeltje kerriepoeder en naar smaak peper en zout. Laat de kip het liefst een uur marineren, maar als je daar geen tijd voor hebt dan hoeft dat niet. De bloemkool curry speelt toch de hoofdrol in dit gerecht.
  2. Zet een pan water met zout op voor de rijst en breng aan de kook. Zet alvast een wok op een laag vuurtje klaar voor de curry.
  3. Snijd zo’n 200 gram bloemkool in kleine roosjes, dop een handje sperzieboontjes (zo’n 50 gram), snipper het sjalotje, hak de knoflook en snijd de rode peper fijn.
  4. Is al het snijwerk gedaan en kookt het water? Doe er de rijst bij en kook gaar volgens de verpakking.
  5. Bak ondertussen een minuutje op een laag vuur het sjalotje, de gember, de knoflook en het grootste gedeelte van de gesneden peper.
  6. Voeg de kip toe en bak deze een minuutje of twee op hoog vuur.
  7. de bloemkool en de kokosmelk toe, breng het aan de kook en laat het geheel op een laag pitje garen (de bloemkoolroosjes hoeven niet helemaal ondergedompeld te zijn in kokosmelk, zolang je maar blijft roeren zodat ze gelijkmatig garen).
  8. Voeg na zo’n drie minuten de sperziebonen pas toe, deze zijn sneller gaar dan de bloemkool. Laat nog zo’n vijf minuten zachtjes pruttelen.
De curry afmaken
  1. Alle basis ingrediënten voor de bloemkool curry zitten nu in de pan, waardoor je een goed beeld van de uiteindelijke smaak krijgt door een klein beetje van de curry te proeven. Vind je het al prima? Laat het vooral dan zo. Ik vond mijn curry op dit moment echter vrij vlak van smaak. Ik voegde dan ook twee theelepels palmsuiker, twee theelepels vissaus, drie kleine theelepels gepureerde sereh, wat kerriepoeder, wat kurkuma en ongeveer twee theelepels limoensap toe aan de curry. Niet in één keer, maar in kleine beetjes, totdat de curry de gewenste smaak had.
  2. Is de rijst klaar en zijn de sperziebonen en bloemkoolroosjes gaar? Voeg dan op het allerlaatst naar smaak verse koriander toe aan de curry
  3. Garneer de bloemkool curry met grof gehakte cashewnoten, een paar blaadjes koriander en het restje rode peper.
Notities

Serveertip
Serveer de milde groene curry met verfrissende, zoetzure komkommer.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!