Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
|
|
Met tofu/ tempeh
Je kunt dit recept eenvoudig met tofu of tempeh maken. Voeg deze dan toe in stap 3 (in plaats van de kip).
Met garnalen/ vis
Ook een versie met vis of garnalen kan natuurlijk. De meeste witvis, zoals kabeljauw of pangasius, hoeft niet zolang te koken. Deze kun je dus toevoegen zodra de bouillon kookt. Garnalen hoeven nog korter te garen; deze kun je toevoegen wanneer je de hardere stukken van de paksoi en Chinese kool toevoegt.
Met alleen groente
Volg gewoon het recept, maar laat de kip achterwege.
Met een gekookt eitje
Kook de eieren in 6 minuten gaar, laat ze schrikken onder de koude kraan en laat ze goed afkoelen. Pel de eieren en voeg ze toe aan de cap cai op het moment dat je ook bloemkool en dergelijke toevoegt.
Een veganistische/ vegetarische cap cai
Vervang de kippenbouillon door water of groentebouillon, gebruik geen vissaus en vervang de oestersaus door vegetarische oestersaus of ketjap manis óf sojasaus voor een veganistische cap cai.
Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!