Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst
Op basis van het recept heb je genoeg teriyaki om een glanzend laklaagje op de kip aan te brengen. Wil je echter dat de kip zwemt in de saus (of dat je nog wat saus overhebt om over de rijst/ groenten te doen)? Verdubbel of verdriedubbel dan gerust de aangegeven hoeveelheid. Je kunt ook prima een grote hoeveelheid maken, want de saus blijft lang goed in de koelkast. En wil je een teriyaki dipsaus maken? Dan kun je er tijdens het bereiden wel fijngesneden knoflook en gember doorheen doen, evenals sesamzaadjes en/ of fijngehakte rode peper.
Porties |
Prep Tijd |
1persoon |
5minuten |
Kook Tijd |
Passieve Tijd |
15minuten |
1uur |
Porties |
Prep Tijd |
1persoon |
5minuten |
|
Kook Tijd |
Passieve Tijd |
15minuten |
1uur |
|