Knolselderijsoep met zoete aardappelen, rozemarijn en bacon
Dit is een recept voor knolselderijsoep met zoete aardappelen, verse rozemarijn en bacon. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde rozemarijn gebruiken. De smaak van gedroogde rozemarijn is wel sterker dan die van verse, dus dan zou je het beste eerst de helft of zelfs 1/3e van de aangegeven hoeveelheid rozemarijn kunnen toevoegen. Meer toevoegen kan altijd nog nadat je de soep gepureerd hebt, indien je dat dan nodig vindt. Ik heb voor dit recept de zoete aardappelen met een paarse schil en witte binnenkant gebruikt. Je zou ook diegene met de bruine schil en de oranje binnenkant kunnen gebruiken, maar dan wordt de soep ook een beetje oranje. In plaats van zoete aardappelen kun je ook eenzelfde hoeveelheid normale aardappelen gebruiken.
Porties |
Prep Tijd |
2personen |
10minuten |
Porties |
Prep Tijd |
2personen |
10minuten |
|
|