Pure chocolade kwarktaart met frambozensaus
Met dit recept kun je 8 kleine of 6 grotere stukjes chocolade kwarktaart maken. De taart is overigens vrij machtig door al die pure chocolade en het gebrek aan zoiets als slagroom. Voor een lichtere kwarktaart kun je de hoeveelheid chocolade halveren. In plaats van pure chocolade kun je ook witte- of melkchocolade gebruiken. De frambozen zou je prima kunnen vervangen door aardbeien, als je dat lekkerder lijkt.
Porties Prep Tijd
6porties 20minuten
Passieve Tijd
160minuten
Porties Prep Tijd
6porties 20minuten
Passieve Tijd
160minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Frambozensaus
Instructies
Bodem
  1. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met een bakpapiertje. Vermaal de ingrediënten voor de bodem fijn in een keukenmachine totdat er een massa ontstaat die aan elkaar blijft plakken. Leg dit op de bodem en duw het goed aan. Zet de bodem in de vriezer voordat je verder gaat met de vulling voor de kwarktaart.
Vulling
  1. Week de gelatine in koud water. Breek de chocolade in stukjes, doe het in een kommetje en smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Zelf kies ik voor dat laatste en zet ik een klein steelpannetje op het vuur met een laagje kokend water erin. Vervolgens plaats ik een zeef in de steelpan en zet ik er het kommetje met stukjes chocolade in. De chocolade is dan binnen enkele minuten gesmolten (af en toe roeren versnelt het proces).
  2. Doe de kwark in een foodprocessor en voeg optioneel wat suiker naar keuze en/ of rauwe cacao (als je écht van chocolade houdt) toe. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe onder voortdurend roeren. In plaats van een foodprocessor te gebruiken kun je de vulling natuurlijk ook met de hand mengen.
  3. Verhit een eetlepel water in een pannetje en voeg de geweekte gelatine toe. Roer totdat de gelatine is opgelost en voeg deze toe aan de vulling, wederom onder voortdurend roeren. Haal de bodem uit de vriezer, doe de vulling erin en zet de kwarktaart 2 uur a 2,5 uur in de koelkast.
Saus
  1. Verhit een eetlepel water in een steelpan en voeg de frambozen (of aardbeien) toe. Bevroren is prima. Zet een deksel op de pan en laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen. Roer alles vervolgens goed door elkaar en plet de vruchten die nog niet uit elkaar zijn gevallen met een vork. Als het nu nog niet op een saus lijkt, dan kun je de vruchten nog een minuut of 2 zachtjes laten pruttelen. Haal de saus vervolgens van het vuur en laat deze afkoelen. Indien gewenst kun je de saus zuurder maken met citroensap of balsamicoazijn, of juist zoeter maken met wat suiker, honing of agave siroop.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!