Salade met quinoa, rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse
Met de onderstaande ingrediënten kun je één maaltijdsalade maken. Je kunt van deze hoeveelheid ook twee of drie voorgerechtjes maken.
Porties Prep Tijd
1persoon 2minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 2minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Voor de salade
Voor de hüttenkäse
Voor de dressing
Ter garnering
Instructies
  1. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking en rooster de pecannoten.
  2. Vermeng 75 gram hüttenkäse met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de rode biet en peer in blokjes. Voor de foto had ik een deel van de rode biet en de peer in dunne plakjes gesneden, maar dat is nergens voor nodig.
  4. Laat de quinoa iets afkoelen en vermeng met de rest van de ingrediënten (met uitzondering van de hüttenkäse). Voeg de olijfolie, het citroensap en de balsamicoazijn toe. Gebruik eventueel wat meer of minder dan ik heb aangegeven, dat is slechts een indicatie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de salade op een bord, doe de hüttenkäse eroverheen en garneer met verse peterselie en nog een klein beetje balsamicoazijn en olijfolie.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!