Specerijen en/ of kruiden die je optioneel kunt toevoegen
Vind je dat de basissoep toch iets in smaak tekort komt? Dan kun je er natuurlijk specerijen en/ of kruiden aan toevoegen. In het recept geef ik aan dat je bijvoorbeeld cayennepeper, ketoembar, djintan, laos en citroensap aan de geroosterde bloemkoolsoep met knoflook kunt toevoegen. De soep krijgt dan een beetje een Aziatisch karakter, wat ik lekker vind. Je kunt echter ook een hele andere kant op gaan. Wat er (vást) ook goed bij smaakt zijn:
- Verse kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn, peterselie, bieslook en koriander
- Een gedroogde kruidenmix zoals Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden en Mexicaanse kruiden
- Specerijen zoals gemalen venkelzaad, gemalen kardemom, gemberpoeder en kerriepoeder
- Een schepje (scherpe) mosterd
- Een eetlepel van jouw favoriete hummus
- Griekse yoghurt of kwark
- Limoensap