Porties | Prep Tijd |
2liter | 90minuten |
Passieve Tijd |
96uur |
|
|
Heb je geen gochugaru? Dan kun je eventueel een mengsel van cayennepeper en paprikapoeder gebruiken. Zorg dan dat je ongeveer +- vier eetlepels poeder in totaal hebt en gebruik bijvoorbeeld twee eetlepels cayennepeper en twee eetlepels paprikapoeder of één eetlepel cayennepeper en drie eetlepels paprikapoeder, afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben.
Voor een vegetarische kimchi kun je de vissaus eventueel vervangen door sojasaus of door tamari voor een glutenvrije optie. Probeer dan sojasaus of tamari te gebruiken die relatief weinig zout bevat zodat de zoute smaak niet te erg overheerst (of voeg iets minder milliliter toe).
In plaats van alleen wortel zou je ervoor kunnen kiezen om ook rettich (daikon) toe te voegen. Gebruik dan ongeveer 125 gram wortel en 125 gram rettich. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de wortelen in z’n geheel te vervangen door rettich.
Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!