Over de spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper
Dit is een simpel recept voor een snelle pasta vol met smaak. Bovendien kun je dit recept heel gemakkelijk aanpassen aan jouw wensen. Houd je bijvoorbeeld van meer pit? Of van zeer uitgesproken smaken? Gebruik dan meer peper, meer knoflook en/ of meer balsamicoazijn dan ik heb aangegeven.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
persoon
|
Ingrediënten
Voor de saus
- 3 teentjes knoflook ongepeld
- 100 gram geroosterde paprika
- 50 gram tomatenblokjes uit blik
- 0,5 rode peper
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
- 1,5 tl verse tijm
- zout en peper naar smaak
Voor de garnering
- verse basilicum
- kaas bijvoorbeeld Parmezaanse kaas
- 0,5 rode peper in luciferdunne reepjes
Ingrediënten
Voor de saus
Voor de garnering
|
|
Instructies
- Verwarm de over voor op 200 graden Celsius. Plaats de ongepelde knoflook zo'n tien minuten in het midden van de oven (totdat de knoflook zacht is).
- Rooster ondertussen een rode paprika óf zorg dat je een pot met geroosterde paprika binnen handbereik hebt.
- Zet een pan gezouten water en breng aan de kook. Kookt het water? Kook dan de wortel enkele minuten totdat de wortel beetgaar is. Schep de wortel er vervolgens uit en spoel af met koud water. Laat het water op het vuur staan voor de pasta.
- Pureer de geroosterde paprika samen met de tomatenblokjes, de halve rode peper, de olijfolie en de balsamicoazijn tot een egaal mengsel. Doe vervolgens het vruchtvlees van de zachte knoflook erbij. Je kunt de knoflook er eventueel beetje bij beetje bijdoen zodat je de smaak kunt controleren. Voeg tot slot anderhalve theelepel verse tijm toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
- Bak de kipfilet op middel/ hoog vuur drie minuten in olijfolie. Doe vervolgens de ui, wortel, bleekselderij en aubergine erbij en bak deze 2 a 3 minuten mee. Zet het vuur lager, schenk de saus in de pan en laat de saus opwarmen. Je kunt wat van het kookvocht van de pasta in de pan met de saus doen als de saus te dik is of te veel verdampt.
- Hussel het geheel door elkaar, bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met basilicum en dungesneden rode peper.
Deel dit Recept
Heb je het recept gemaakt?
Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!
Gratis de nieuwste recepten ontvangen?
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!