Porties | Prep Tijd |
1persoon | 20minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
|
|
Tofu uitlekken?
Als je de tofu eerst uit laat lekken voordat je ‘m bakt, dan wordt de tofu iets krokanter. Ook schijnt het de smaken van de saus die je toevoegt beter op te nemen, maar persoonlijk merk ik niet zoveel verschil. Om de tofu goed uit te laten lekken kun je een blok tofu eerst in plakken van ongeveer een centimeter dik snijden. Leg deze plakken op één helft van paar vellen keukenpapier en bedek de bovenkant met de andere helft van het keukenpapier. Leg iets zwaars bovenop de plakken tofu zoals een snijplank met daarbovenop een pan gevuld met water (of een paar blikken tomatenblokjes of zoiets dergelijks). Laat de tofu 20 tot 30 minuten uitlekken en dep de plakjes goed droog. Snijd de tofu vervolgens in blokjes of driehoekjes.
Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!