Zoetzure noedelsoep met kip
Deze hoeveelheid is geschikt voor twee personen (of drie kleine eters). De limoenblaadjes in dit recept kun je eventueel vervangen door citroengras of door citroensap. Heb je geen tamarinde maar wel mangochutney in huis? Dan zou je dat kunnen gebruiken. De soep zal iets anders smaken, maar wel vergelijkbaar zijn.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de wortelen en de paprika in blokjes. Snipper de helft van het sjalotje, snijd de andere helft in dunne ringen (de dunne ringen worden gebruikt ter garnering). Hak de knoflook fijn. Klop de zaadjes uit de pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes. Snijd ananasschijven in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de babymais in de lengte doormidden, snijd dikke maiskolfjes nogmaals in de lengte doormidden, en halveer ze.
  2. Fruit het gesnipperde sjalotje met de knoflook gedurende drie minuten op laag vuur in een hoge pan.
  3. Voeg de kippenbouillon, de gember, de helft van de bird’s eye chilipeper, de limoenblaadjes, de tamarindepasta, de palmsuiker en de vissaus toe. Breng het aan de kook en laat het vijf minuten pruttelen. Proef de bouillon en voeg eventueel nog wat palmsuiker, vissaus of tamarindepasta toe als je de basis van de noedelsoep respectievelijk zoeter, zouter of zuurder wilt maken.
  4. Voeg de kip toe en laat de soep zachtjes koken totdat de kip begint te garen. Voeg dan de wortel, paprika en babymais toe. Laat het geheel zo’n tien a vijftien minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
  5. Is de wortel bijna gaar? Voeg dan de ananas en de tomaat toe. Laat enkele minuten zachtjes koken en voeg daarna de noedels toe. Laat de soep koken of zet het vuur laag, afhankelijk van de noedels die je gebruikt (sommigen moeten enkele minuutjes koken, anderen even wellen).
  6. Als de noedels gaar zijn, dan kun je fijngesneden bosui toevoegen, evenals het tweede deel van de sjalotjes en de bird’s eye chilipeper. Als je ervan houdt, dan kun je nu ook gehakte korianderblaadjes toevoegen. Roer alles goed door elkaar en serveer direct.
Notities

Variatietips

Vervang de tamarinde door mangochutney (of voeg wat mangochutney toe aan dit recept).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!