Zoetzuur ingelegde komkommer
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 24uur
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 24uur
Ingrediënten
Dit kan alvast in een potje
Dit dient gekookt te worden voordat je het toevoegt
Instructies
  1. Snijd de komkommer, het sjalotje, de rode peper en de gember. Doe dit in een potje.
  2. Verwarm het water met de azijn in een pannetje, doe er een snufje zout bij en breng aan de kook
  3. Voeg beetje bij beetje suiker toe totdat de smaak van het azijnwater niet meer zo wrang is. Aangezien niet alle azijn even zuur is, kun je nu het beste op jouw eigen smaak afgaan. Ik heb ongeveer twee eetlepels palmsuiker toegevoegd.
  4. Doe het azijnwater in het potje en zorg ervoor dat de komkommer nét onderstaat met het azijnwater. Draai de deksel er goed op en zet het potje op de kop neer. Als de ingelegde komkommer een beetje is afgekoeld kun je het potje in de koelkast plaatsen.
  5. Laat 24 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken. En hoop van zegen dat het de volgende dag goed smaakt (vást wel).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!